3 kérdés 3 válasz: bemutatkozik Szalay Andrea családállító, metamorf masszőr

Nov 28, 2023

Milyen összefüggést látsz a testi és lelki egészség között?

A lelki egyensúly együtt jár a testi egyensúllyal. A lelki egyensúlytalanságok, a leszakított lélekrészek, mondhatnám elfojtott személyiségrészeknek elhagyatottságából erednek. Nem merjük felvállalni őket, mert bűntudat, szégyenérzet társul hozzá, és attól félünk, hogy ettől kevesebbnek látszunk más szemében. Inkább titokban tartjuk őket. Egy ideig megy ez a működési mechanizmus, de egy bizonyos idő elteltével az élet, kiegyenlítődésre kényszerít, így aztán az elfojtott tudatalatti tartalmak mint egy eltört rugó széttörik a mesterségesen fenntartott rendszert. A test először csak jelez. Túlsúly, emésztési problémák, magas vérnyomás, izületi-, vese problémák stb. Ezek a finom jelei a bajnak. Ha nem vagyunk hajlandóak tudomást venni erről, akkor jön a durvább jelzés, mint a szívinfarktus, agyvérzés stb.

Említetted az emésztési problémákat? A táplálkozás hogy függ össze a lelki problémákkal?

Az életünkben minden energia. Erről már biztosan sokan hallottak, hiszen a kvantum energiák jelentőségét ma már senki sem vitatja. Nem vagyunk más, mint egy nagy információs rendszer. Az egész fizikai testünket ezek a rezgéshullámok működtetik. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, mert annak a rezgésprogramja fog beépülni. Ha élő tápanyagot viszünk a szervezetünkbe, akkor az életet tápláljuk. Manapság ezt nagyon nehéz megtenni a környezeti hatások miatt, de ebbe most nem mennék bele, hiszen ez inkább a te szakterületed. 

El szeretnék mesélni egy példát egy kazein érzékenység hátteréről. Az illető kimutathatóan tejérzékenységet mutatott, ami nem egy ritka dolog, hogy miért is, annak magyarázatát a szakértőkre hagynám, bár van erről egy elméletem. Igen ám, de a további vizsgálatok kimutatták, hogy konkrétan a kazein okozza az érzékenységet. Ez a példa nem az én ügyfélkörömben történt, mégis fontosnak tartom, hogy leírjam. A terápia során kiderült, hogy az illető családjában tiltott dolog a válás, mert hát ,,válni csak a kutyák szoktak’’ ez volt a családi közmondás. Ez íródott be az elmébe, így amikor az illető elfojtotta magában a válás gondolatát, annak ellenére, hogy boldogtalan volt, kazein érzékenységet produkált. És mi köze a kettőnek egymáshoz? A kazein köztudottan egy ragasztó alapanyag. Ezt az energiát hordozza. A lélek így ellenkezett a testen keresztül jelezvén, hogy ellenállásban van a családi mintával. Lehetne ezt mélyebben boncolgatni, hogy vajon mit kellet volna megoldania ahhoz, hogy ne legyen boldogtalan…de ez a példa szempontjából már nem ide tartozik.

Említetted a túlsúlyt. Egyetértesz azzal, hogy helyes táplálkozással, vitaminokkal és rendszeres mozgással mind ez megelőzhető?

Véleményem szerint ez mind nagyon fontos, és 5-10 kg esetén ez még működhet is. Mozgás nélkül nincs egészség, bármit is viszünk be a szervezetünkbe. Azt azonban el kell mondjam, hogy az elhízás okai rendkívül széles sklálán mozognak, és nagyon sok esetben félelmek lapulnak a tudat alatt. Nem könnyű megfejteni, mert soktényezős egyenlettel állunk szembe. Tapasztalatom szerint olyan egyén esetében, ahol nőket ért erőszak vagy akár csak szóbeli abuzus, ott bekapcsol a védelem program. "Ha kövér vagyok, nem vagyok veszélyben’’. "Ha én vagyok a nagyobb nem tudnak elnyomni’’ stb. Tehát minden ember más információs rendszerrel, DNS programmal, véremlékezettel él, így ezeket is figyelembe kell venni akkor, ha megfelelő ererdményt szeretnénk elérni. Természetesen ez nem csak nőkre igaz, egy nárcisztikus anya ugyanezt a hatást tudja elérni a fiúgyermek esetén is.

Image Team Sophie Moore Blog - Nutritionist X Webflow Template

Sophie Moore

Nutritionist

Enim mi pharetra neque proin dic tellus orci sapien nterdum tristique venenatis  lorem enim sollicitudin.

Follow me:
Take a look at our plans:
Vitaminfeltöltő program

Készen állsz az első lépésre?