Building the right tech stack is key
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vel ut congue varius congue aliquet leo. Netus neque nibh semper in diam viverra nibh aliquam elit. Amet orci et dolor, faucibus a leo malesuada ullamcorper. Amet pellentesque velit felis mollis turpis pellentesque donec. Cursus consectetur mattis molestie nibh no.
How to choose the right tech stack for your company?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tristique risus nec feugiat in fermentum posuere urna nec.
- Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
- Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
- Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom

What to consider when choosing the right tech stack?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi amet, lorem tristique feugiat ac lorem maecenas. At integer mauris, nunc tortor feugiat. Velit id non ipsum posuere vel et tellus vestibulum tortor. Facilisis sit ac hac arcu. Lectus integer egestas eget mauris ultrices. Lacus, luctus fringilla massa faucibus amet pretium est rutrum. Phasellus nisl porta aliquam vel. Ac donec.
- Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
- Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
- Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom
What are the most relevant factors to consider?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi amet, lorem tristique feugiat ac lorem maecenas. At integer mauris, nunc tortor feugiat. Velit id non ipsum posuer.
“Neque gravida arcu eu vitae dui curabitur eu felis adipiscing scelerisque cras eget mattis semper ut et magna”
What tech stack do we use at Technology?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tristique risus nec feugiat in fermentum posuere urna nec.
- Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
- Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
- Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom

A konyhàm királya ⚫️
Szezonja van
Reggel használom leginkább ,sóval🔝
⚫️ A FEKETE RETEK (Raphanus sativus niger) előkelő helyet foglal el konyhakerti növényeink között élettani hatásainak köszönhetően.
⚫️ A retek nagy mennyiségben tartalmaz tiocianátokat.
Feketeretek vesekő megelőzésére, kezelésére használható. Bélflóra tisztításra, nyálka tisztításra is ajánlható.
A szervezetben előforduló kövek: oxalat, foszfát, húgysav és cystin oldására is alkalmas lehet.
- Segíti a kiválasztó szervek, (bőr, tüdő, vesék, epe, belek, és a nyálkahártyák működését.
- Továbbá gátoljhatja a szervezetben a kőképződéseket, amennyiben már megjelentek a kövek, akkor segítheti azok fokozatos feloldását.
- Segíti az emésztési folyamatokat. Szabályozza az epesav kiválasztását.
- Méregteleníti az egész emésztő traktust.
- Köptető hatású, fokozza a bőr kiválasztó funkcióit.
⚫️ A feketeretek - erős aromája és magas illóolaj tartalma miatt - közismerten jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen, továbbá alkalmazzák légúti betegségek gyógyítására. A friss retekelősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását. Ismeretes - antioxidáns tulajdonsága is.
⚫️ A feketeretek a Keresztesvirágúak (Cruciferae) családjának tagja, közelebbi rokonai a mustár és egyéb retkek. A fekete retket a Közel-Keleten ősidők óta termesztik. Ázsiai őshazájából a római hadsereg hozhatta be Európába az Alpokon keresztül. A különféle retkekből Kínában mai napig 30 kg körül van az egy főre eső évi átlag fogyasztás, mifelénk nem éri el a 2 kg-ot.
⚫️ Alakja lehet hosszúkás vagy kerekded. Íze kesernyés, csípős. Általában azt javasolják, hámozzuk meg használat előtt, azonban elképzelhető, hogy alapos tisztítás után, hámozás nélkül is alkalmasnak találjuk majd fogyasztásra. Fogyasztás előtt egy órával lesózva szárazabb húsokhoz, szendvicsekhez kitűnő - akár savanyúságot helyettesítő - kiegészítő lehet.
A friss gyökér fontos hatóanyagai a mustárolaj-glikozidok és a C-, B1-, B2- vitamin, valamint tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot, foszfort és niacint. A fekete retek csípős íze azonnal elárulja, hogy e gumó igen gazdag mustárolajban, és illóolajokban, és bőven tartalmaz antioxidáns hatású vegyületeket is (aszkorbinsav, tokoferolok, karotenoidok és polifenolos komponensek). A retket nemcsak csípősségéért szeretik, nedve is régóta ismert gyógyszer. Minél több mustárolaj található benne, annál jobb az íze és egyben gyógyereje is.
⚫️ A feketeretket már az ókori egyiptomiak is nagy becsben tartották. Egyes források szerint a piramist építő rabszolgákat retekkel etették, hogy erőre kapjanak tőle. A népi gyógyászatban a sózott retek nedvét szeplő elleni szerként használtá.
⚫️ A retek felhasználásakor külső bőrét ne hámozzuk le, mert sok hatóanyag van benne.
A feketeretek vitamin tartalma többnyire háromszorosa a fehér fajtáknak. Magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően lúgossága folytán segít az egészségtelen anyagcseretermékek eltávolításában. Különösen magas kálium tartalma miatt vízhajtó hatású, segít a felgyülemlett víz eltávolításában.
Erősíti, tonizálja a beleket, serkenti a bélmozgást és egyben a székelést is. Az epére és a májra gyakorolt kedvező hatása valószínűleg közvetett, ugyanis a béltonizálásból vezethető le, mások szerint ugyanakkor közvetlenül is erősíti az epe utak sima izomzatát.
⚫️ A retek frissen préselt nedve baktérium- és gombaölő, nyálkahártya-tisztító, emésztőmirigyeket serkentő, epetermelést fokozó, epepangást gátló és hashajtó hatással bír. Feloldja a légutakban lerakódott nyálkát, és segíti annak kiürülését.
Lágy reteksaláta
Hozzávalók :
- 1 db fekete retek
- 1 db Idared alma
- 1-2 evőkanál light majonéz
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyem
Ezt az egyszerű, de finom salátát akkor eszem, amikor gyógyulni kell náthából, torokfájásból. Ilyenkor nincs energiám bonyolult, melós salátát készíteni. Ez mosogatással együtt megvan 10 perc alatt és jó kis méregtelenítő étel.
Csilis fekete retek csipsz
Alapanyagok:
- 3 darab fekete retek
- olívaolaj
- só, bors, csilipor
A retket megpucolom, és olyan vékony szeletekre vágom, amilyenre lehetséges. Egy nejlonzacskóba teszem, sózom, borsozom, olívaolajat locsolok rá, befogom a zacskó száját, és addig rázom, míg mindenütt egészen be nem vonja az olaj a retekszeleteket. Sütőpapíros sütőlapra terítem úgy, hogy ne nagyon fedjék egymást a szeletek, megszórom a csiliporral, és 200 fokos, előmelegített sütőben - a szeletek vastagságától függően 20-30 percig sütöm.
"Forrás: Egészségtár"
Használjátok! Most a legfinomabb 😍😍







