Marhalábszár pörkölt

May 16, 2025

Marhalábszár kifejezetten jó forrásból 😋

Recept:

  • Hagyma üvegesre pirít -sütésre alkalmas olívában-
  • Fűszerpaprika, 1-2 ek. a hagymàval 1 percig összekever.
  • Mehet rá a kàpia paprika,és paradicsom karikára vágva-ha tv.paprikàt használtok lecsós alap lesz,itt nem az a cél. Ízben jobban harmonizàl a kápia és raguban sokkal jobb❗️
  • Mehet rá  nagyobb kockában a hús, kifehéredésig sütöd,majd fűszerezed sóval,borssal,köménnyel😋
  • Felöntöd alaplével - kérlek ne vizet használj +40%-kal jobb az íz ha alaplevet használsz. Brodo marhahúsalaplé, vagy ha sűrűn csinàlsz húslevest-tegyél el belőle 2l-t-legyen otthon mindig!- “joker food”-saját szóhasználat 😅
  • Lefedve 2 óra, közepes lángon. Ezt követően 3dl minőségi vörösborral még 1 órán keresztül főzöd fedő nélkül. Amikor a léből szaft lesz akkor lesz jó. Vajpuha,kollagénes ragu.

Miért jobb a marha mint a sertés vagy a csirke?

A marha ínaiban,csontjaiban,izületeiben lévő fehérjék jelentős mennyiségű 3 féle kollagént tartalmaznak.
Ezekből kinyert kollagén peptidek jelentős mennyisègű glicint tartalmaznak, ami döntő fontossàgú az egészséges DNS és RNS kialakításàban.
A kollagén magas minőségű fehèrje mely FELGYORSÍTJA az izomzat és inak REGENERÁCIÓJÁNAK sebességét.
Ha edzés után fogyasztod segíthet a sérült izmokat regenerálni és javítja a növekedèsi fázisban az izomnövekedést.

Hasznàljatok jó forrásokat!

Image Team Sophie Moore Blog - Nutritionist X Webflow Template

Sophie Moore

Nutritionist

Enim mi pharetra neque proin dic tellus orci sapien nterdum tristique venenatis  lorem enim sollicitudin.

Follow me:
Take a look at our plans:
Vitaminfeltöltő program

Készen állsz az első lépésre?