Vörösboros marhapofa sült póréhagymával és karfiollepénnyel

November 22, 2025

Hétvégi esős napokra 😁

Vörösboros marhapofa, sült póréhagyma, karfiollepény

🟡A karfiollepényt használhatod🔝
✅kenyérként
✅wrapként
✅köretként
✅csak úgy ropogósnak😁


Hozzávalók;
1 fej karfiol
2 tojás
20dkg reszelt sajt(növényi sajttal is jól működik)
só,bors


A karfiolt nyersen aprítógépbe beteszed.
Amikor morzsa lesz belőle hozzáteszed a többi hozzávalót,összegyúrod!


Sütőben 200fokon 20 perc alatt készre sütöd.
Ha ropogósnak szeretnéd 25-30perc


🟢Friss póréhagymàt megsütöd kevés zsíradékon

🟤Vörösboros marhapofa


1 kg marhapofa(mehet nagyobb szeletekre is-mi kockára vágva szeretjük
60 dkg vöröshagyma
5 dl jó minőségű száraz vörösbor
1 dl olívaolaj
5 dkg vaj
4 ág friss kakukkfű
Só, bors


🟤VÖRÖSBOROS MARHAPOFA ELKÉSZÍTÉSE

A marhapofát mérettől függően kb. 4 részre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és addig pirítjuk benne a húst, amíg kérges nem lesz. Ha kész, félrerakjuk.
A megmaradt szaftban pirítsuk üvegesre a kockára vágott vöröshagymát. Ezután visszatesszük a húsokat, felöntjük a vörösborral és beledobjuk a kakukkfüvet.
Fedő alatt, alacsony lángon, 4 óra alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tegyük bele a vajat, hogy a szaftunk még tökéletesebb, még krémesebb állagú legyen.
(Sok receptet próbáltam már-ez a legisleg pofaügyileg-)

Kiváló fehérje forrás,megfelelő rosttal és zsíradékkal.

Naggyon finom😍😍😍

Image Team Sophie Moore Blog - Nutritionist X Webflow Template

Sophie Moore

Nutritionist

Enim mi pharetra neque proin dic tellus orci sapien nterdum tristique venenatis  lorem enim sollicitudin.

Follow me:
Take a look at our plans:
Vitaminfeltöltő program

Készen állsz az első lépésre?